Een technisch uitzendbureau met eigen lascentrum

Om onze kwaliteit hoog te houden, hebben wij een in-house lascoördinator in dienst. Cees Ros heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van lassen. Hij beoordeeld onze lassers op kwaliteit en houdt de kennis van het uitzendbureau up-to-date. Tevens is het mogelijk Cees Ros tijdelijk in te huren en ondersteunt hij onze klanten door advies te geven bij complexe, lastechnische projecten.

Klik hier om meer informatie aan te vragen

Met de ISO 9606-1:2013 Norm verandert er veel in de laswereld

ISO 9606-1:2013, de opvolger van de EN 287-1. Deze vervanging brengt nogal wat onduidelijkheden met zich mee, vooral in de overgangsfase. De reden dat deze vervanging zo belangrijk is ligt in het feit dat bij de opzet nadrukkelijk gekeken is naar de eisen die gesteld worden door concurrerende normen, zoals ASME en AWS.

DE GROOTSTE VERANDERINGEN KORT BENOEMD:
 • Basismateriaal wordt lastoevoegmateriaal
 • De invoering van FM groepen(filler material)
 • Nieuwe lasdetails gb, fb en ci
 • Lasposities in plaats van test posities voor het geldigheidsgebied
 • Regels voor verlenging worden ruimer en materiaaloverdracht is een belangrijke variabele geworden
 • Even voorstellen

  • Cees Ros
   Cees Ros is onze lascoördinator die uitgebreide ervaring heeft met bruggenbouw, montagewerk, tankbouw, on- en offshore projecten. Hij weet van aanpakken, kent al de fijne kneepjes van het lasvak en weet goed overzicht te houden. Uiteraard is hij in het bezit van de juiste certificaten om visuele inspecties uit te voeren en lassers op kwaliteit te beoordelen. Bij van Roosendaal technisch uitzendbureau draagt Cees verantwoordelijkheid voor het werven van kwalitatief goede lassers. Daarnaast wordt hij regelmatig ingehuurd om bij diverse opdrachtgevers de voortgang van hun projecten te controleren, hierbij te adviseren, automatisering toe te lichten en de productiviteit te verhogen.
   Cees Ros / Lascoördinator bij VRTU

  Testen

  Waar wij op letten bij het beoordelen van werknemers

  Apparatuur Kennis

  Apparatuur Kennis

  Als u een lasser bij ons inhuurt wilt u wel weten of de kandidaat weet hoe hij met de apparatuur om moet gaan. Hiervoor testen wij of de kandidaat bijvoorbeeld weet hoe de verhouding van de draadsnelheid ten op zichtte van het voltage is, welke instellingen er gebruikt worden voor welk materiaal enz.

  Tekening lezen

  Tekening lezen

  Bij VRTU kijken we of de kandidaat in staat is om vanaf een tekening te kunnen werken. We testen bij de lassers of zij kunnen werken vanaf een WPS en bij de andere functies zoals: pijpfitter of constructiebankwerkers, testen wij of ze de werktekeningen begrijpen en kunnen uitvoeren.

  Theorie

  Theorie

  Benieuwd of de kandidaat op de hoogte is van de vereiste theorie kennis? Bij VRTU testen we of deze kennis voldoende aanwezig is of dat er eventueel nog wat bijscholing plaats moet vinden.

  Kwaliteit

  Kwaliteit

  Bij VRTU worden alle kandidaten beoordeeld op kwaliteit, zodat u als klant minder tijd kwijt bent aan de beoordeling van de medewerker. U kunt er bij ons van op aan dat een lasser echt kan lassen en een pijpfitter echt kan pijpfitten.